2011. március 4., péntek

F1RFT 2011

Bizonyára mindenki ismeri a Szászvári mód készítőt,Maglódi Imre -Sompir-
Az RFT 2009 bemutatásával nagy sikerre tettek szert módjai.A 2010-es évad egy teljesen más szezon lett a Forma 1-ben.Visszatért a hétszeres világbajnok.Fernando Alonso a Ferrarinál,Kimi Räikkönen ülés nélkül,és a címvédő Jenson Button a McLarenben.
Sompir elkészítette az F1RFT 2010 nevű modifikációt ami hatalmas sikernek örvend.Talán a legnépszerűbb 2010-es rFactor mód.
A következő interjút a SIMRACING.HU készítette Sompirral.


A nagysikerű F1RFT 2010-et követően Sompir belevágott a 2011-es évad feldolgozásába is. Lehetett olyan hangokat is hallani miszerint az új mod már csak az RFT liga számára lesz elérhető, és nem lesz hivatalosan publikálva. Úgy gondoltuk kicsit utánajárunk mi is zajlik jelenleg Sompir szimulátoros műhelyében!
Hogy állnak az F1RFT 2011 fejlesztései? Publikus lesz az új mod?
Igen. Hamarosan beindul az igazi Forma 1 2011–es szezon, ezértén is minél előbb neki szeretnék állni az F1RFT 2011 rFactor modnak, függetlenül attól, hogy mikor adják ki az rFactor2-t. Mivel igen szépek az idei autók, és néhány komoly változás is van bennük, ezért úgy döntöttem, hogy idén még kiadom rFactor-ra az F1RFT 2011-et. Ha közben kijön az rF2, akkor természtesen annak is neki állok. A fizikia teljesen más lesz, mint a 2010-ben volt. A 2010 szándékosan nehezebbre lett készítve, de a 2011-es már élvezhetőbb lesz.
Milyen változtatásokra számíthatunk a 2011-es modban?
Amit várnak az rFactor rajongók a beépíthető „kers” és a változtatható hátsószárny, melyet csak akkor lehet használni, amikor 1 másodpercen belülre kerül az ellenfél! Nos a modban egyik sem lesz benne, mivel az rFactor ezt egyáltalán nem, vagy nem tudja jól lekezelni. A fizika már tesztelés alatt áll. Most kezdek neki a gumik festéséhez (slick, intermediate és esős). Majd egy újabb, és élethűbb kezet szeretnék készíteni a kormányokra. A sisakok is újak lesznek. Bár ezt DaiMon-nal szerettem volna elkészítetni, de sajnos nem tudom utolérni. Az első autó amit el fogok készíteni a Hispania lesz. Erről mellékeltem egy képet, ami még béta verzióban van. Ami még újdonság lesz a modban, illetve a ligáknak szánom elsősorban, hogy be lehet vezetni majd a 8 motoros szabályt!
Az F1RFT 2011 az rFactor 2-re is alkalmas lesz?
Jó kérdés! Amiket olvasgatok cikkeket, hogy a készülő modok rFactor 2-re készülnek, és hogy beépítik őket a hamarosan megjelenő játékba… Ez nem igaz, ezek csak reklám fogások. Mivel az ISI már a termelési osztályra adta a játékát, nem tudom elképzelni, hogy a most készülő modokat beépítik az rFactor 2-be. Persze majd ha elérhető lesz, akkor természetesen én is belefogom injektálni az F1RFT 2011-et. Viszont sok változtatást kell ahhoz eszközölni, hogy alkalmas legyen és jól működjön az rFactor 2-ben. Ami biztos, hogy legalább akkora várakozás előzi meg a simrajongók táborában az rFactor 2 megjelenését, mint mondjuk a Codemasters F1 2010-nél.
Úgy hallottuk, hogy online a Tv-n keresztül is készíted a modelleket, igaz ez?
Igen! Ezt már a 2010-es modnál is megtettem, csak azért, hogy ne mondják rám, hogy innen, meg onnan lopkodom össze az anyagokat a modomhoz. Mára már odáig jutottam, hogy tőlem viszik el engedély nélkül az autóimat, és saját nevükön publikálják. Ez már az rfactorcentral.com-on is divat lett. Ezért oda már nem is fogom publikálni. Ezentúl keddenként az F1RFT magazin műsorában jelezni fogom, hogy éppen mikor és mit fogok modellezni a 3D max-ban, ami online látható lesz a tv.feknyomonline.com TV2-es csatornáján. Elképzelhető, hogy a magazin kéthetente lesz ezentúl, a köztes keddi napokon magyarázó szöveggel látható lesz majd a modellkészítés. Esetleg tutorialnak akár rögziteni is lehet majd. Vannak terveim ezen téren, például hogy segítsek betanulni olyan emberkéket, akik úgy döntenek, hogy modellezni szeretnének autókat játékokra hosszútávon. Szóval lényeg a lényeg, beindul a munka és lesz F1RFT 2011-es mod rFactor-ra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése